2014 – Saját visszatekintésem

A tavalyi évihez hasonlóan most is szeretném összegezni, hogy mi is történt velem idén (leginkább) garnélás szempontból.

A 2014-es év nagyon mozgalmas volt számomra, rengeteget kellett utaznom ebben az évben is, de ami kifejezetten garnélák miatti utazás volt, az az áprilisi malmöi kirándulás, ahol a garnélaversenyen bíráskodtam, azonban sajnos idén nem tudtam részt venni más nemzetközi garnélás rendezvényeken, azonban a decemberben megrendezett Terraplazán én is kint voltam, mint árus/kiállító.

A nyáron ismét elköltözünk, ami sohasem túl egyszerű a garnélákkal/akváriumokkal, de muszáj volt őket is hozni 🙂 Az új helyen sikerült egy nagyobb részt kialakítani a garnéláknak, és így lehetőségem nyílt arra, hogy új állványokat is beállítsak, így jelenleg 60 akváriumban vannak a garnik, ezt a számot szeretném jövőre kb megduplázni, remélem sikerül. Szerencsére az új helyen elég hamar megszokták a garnélák és szépen belakták az akváriumokat és elkezdték potyogtatni az apróságokat. Már többször is volt nálam “nyílt nap”, ahol az érdeklődők eljöhettek, és megnézhették a garnélákat, akváriumokat és beszélgethettünk egyet. Terveim szerint jövőre is lesznek ilyen napok.

Egy másik érdekesség, hogy ősszel végre sikerült pontot tenni az egyik tervemre, és én lettem a Silane és Ellen Wang garnélák hazai disztribútora. Igazából a dolog érdemi része csak most kezdődött el, de immár itthon is elérhetők ezek a kiváló minőségű taiwani garnélák.

És végül engedjétek meg, hogy elbüszkélkedjek a legfontosabb eseménnyel, hogy idén nyáron megszületett a kislányunk, aki már most nagy érdeklődést tanúsít az akváriumok iránt 🙂

A jövő évre vonatkozóan is rengeteg tervem van és ahogy eddig is mindenről be fogok számolni itt a blogon. Nagyon boldog és sikerekben gazdag új évet kívánok!

~ Szerző: szentgyo - december 29, 2014.

10 hozzászólás to “2014 – Saját visszatekintésem”

  1. Szentgyó! Gratulálok. Gyönyörű garnik, egyszer szivesen megnézném őket élőbe. A Picurkához sok boldogságot egészséget kívánok Nektek. Boldog új évet!!

  2. István! Nagyon nagyot alkottál 2014-ben. Szerencsém volt részt venni egy találkozón. Nagyszerű volt látni itthon is a taiwan garnélákat, na meg a saját szaporításaidat.
    A picihez meg külön gratula mindkettőtöknek. Legyetek nagyon boldogok vele az elkövetkezendő években.

  3. Szia!

    A segitsegedet szeretnem kerni a kovetkezoben.
    Ket aksiban szeretnek a sima csapvizrol RO vizre atterni.
    A tervem az volt, hogy fokozatosan cserelem le a vizet. Az elso vizcsere mar meg is tortent, kb. a 20% -ot csereltem le megfeleloen elokeszitett RO vizre.
    Viszont ma olvastam egy forumon, hogy a csapvizet, RO vizzel vegyitve a PH ertek nem valtozik, igy viszont nem tudom hogy jo -e az amit csinalok.
    Szeretnem kikerni a velemenyed, mi lenne a legmegfelelobb? Az egyik aksiban tigrisek a masikban pedig CRS garnik vannak.
    Elore is koszonom!

  4. Szia,

    Első körben fokozatosan csökkents a víz keménységét RO vízzel, majd ha már elég lágy, akkor tudod elkezdeni a savanyítást. Fontos, hogy mindenre hagyj időt, és ne változtass drasztikusan.

  5. Rendben, nagyon koszonom!

  6. Szia István! Először is köszönöm azt a sok infót,segítséget,amit tanultam tőled,igaz van még mit tanulnom,fejlődnöm. Mindig gyorsan reagáltál,bár kinek voltak gondjai,a garnélákkal. Elég pörgős éved volt,tájékoztattál bennünket,minden változásról.Szívből örülök,sikerült új fajtákat is,kis hazánkban behoznod,mi is megismerhetjük őket. 2015-ben további sikereket,új garnéla fajok megismerését,gyors szaporodást,örömet kívánok! Remélem idén is,lesz időd sok fotót,infót megosztanod! Gratulálok kislányotokhoz,jó egészséget,nagyon sok örömet,és boldogságot kívánok nektek mellette!

  7. Sziasztok,

    Köszönöm szépen! Igyekszek idén minél gyakrabban frissíteni a blogot, és sok-sok infót megosztani veletek.

  8. Szia
    nekem olyan kérdésem lenne, hogy mitől pirosodik be a yellow fire garnélám… Sajnos még tapasztalatlan vagyok 1 hónapja vannak garnéláink… előre is köszönöm a válaszod.
    Üdvözlettel Berman Klaudia

  9. Szia,

    Hogy őszinte legyek én még nem tapasztaltam olyat, hogy bepirosodik a yellow fire. Esetleg nagyon magas astaxanthin tartalmú eleséggel eteted.

  10. szia
    Ezt sajna nem tudom Tetra Crusta granulátum és Tropical Nanovit granulátumot kapnak mert halak is vannak az aksiban. Egyszer kaptak színelőhívó eleséget a halak de azt nem hiszem ,hogy abból nekik is jutott mert akkor még inkább bujkáltak. kb.2 napja van hogy élénken mozgolódnak és folyamatosan látni őket. Még arra is gondoltunk mivel sok fajta garnélánk van (az eladók miatt) ezért lehet hogy az egyik yellow az lehet hogy orange garnéla. előre is köszi

Hozzászólás