Aktualitások

Kedves Olvasók!

Az elmúlt időszakban nem kerültek új bejegyzések a blogra, aminek számos oka van, ám mielőtt még mindenki nagyon megijedne, természetesen továbbra is garnélázok 🙂

Az utóbbi időszakban elég sok változás történt körülöttem, amiről a blogban is írtam: családi házba költöztünk, született egy kisbabánk, közben új munkahelyem is lett, szóval összegyűltek a dolgok. Mindez azt jelentette, hogy a blogra, a fórumra és összességében a garnélákra is kicsit kevesebb időm jutott, mint, ahogy azt korábban terveztem.

Emiatt hosszas mérlegelés után arra jutottam, hogy az akváriumaim egy részét megszüntetem, ennek kapcsán épp a napokban végeztem 30 akvárium leszerelésével. Nem volt kellemes érzés szétszedni őket, de sajnos ez a helyzet. Így most jelenleg 50db akváriumom van a garnéláknak.

2a4imit

msb9ybi

Természetesen így, hogy kevesebb lett az akvárium, nem tudok minden változattal foglalkozni, amivel korábban dolgom volt, a Neocaridina vonalat teljesen megszüntettem. Számomra ők kevésbé érdekesek, maradtak a Caridina fajok, változatok, CRS/CBS, tigrisek, taiwanok, és sok egyéb Caridina garnéla.

srlzjcv

uy0yczi

A továbbiakban igyekszek az eddigieknél több időt szakítani a blogra, és rendszeresebben frissíteni, úgyhogy időnként azért érdemes lesz visszanézni 😉

5tfjasr

~ Szerző: szentgyo - március 13, 2016.

2 hozzászólás to “Aktualitások”

 1. Szia!
  Sajnálattal hallom, hogy csökkented az akváriumok, és a garnélák számát, de megértem. Én is voltam (vagyok) hasonló helyzetben, és én csak 3 (6) akváriumot tartok (tartottam). Igaz garnélák csak 3-ban voltak, de pont azok szűntek meg, így most csak 1-ben élnek, de ezen nem is szeretnék változtatni.
  Sajnálattal vettem észre, hogy a fórumon is erősen csökkent a hozzászólások száma, és a a…hu-n is mintha elolvadt volna tagok 90%-a. Vagy még több. Az utóbbi 3 évben nem követtem a fórumokat, saját tudásból tartottam halakat, és garnélákat. Ezalatt fogyott el a társaság a netes fórumokról, ahogy nézem. Vagy csak nem találtam meg, hogy hova lett mindenki. Mindegy.

  Ahogy emlékszem, voltál te már ilyen helyzetben, mikor csökkentetted a tartott fajok számát, aztán mégis lett megint több.
  Az akváriumokat meg is szüntetted, vagy ott állnak üresen (hátha mást hoz a jövő?).

  A gyerek(ek?) majd nőnek, és kevesebb, és több időd is lesz. Lehet, hogy szükség lesz még majd azokra a most kiürített akváriumokra…

 2. Szia,

  Igen, kicsit átalakulnak a dolgok, és csökkennek az ilyen irányú netes tevékenységek. Ez több dologra is visszavezethető szerintem. Egyrészt nincs annyi időm ezzel foglalkozni, mint korábban, és ha nincs egy “motor”, aki folyamatosan ezen pörög, akkor lanyhul az érdeklődést.
  Másrészt pedig szerintem az internetes szokások is átalakulnak, a blogok/fórumok egyre kevésbé népszerűek, sokkal inkább pörögnek FB csoportok, bár az más kérdés, hogy nagy élet ott sincs a garnélás témában sajnos.

  A megszüntetett akváriumok harcra készen állnak a pincében, szóval igazából pár nap alatt minden üreset be tudok indítani, plusz még hely is van az esetleges bővülésre. Direkt nem számoltam fel azokat, amiket megszüntettem, pontosan azért, amit írtál, ki tudja hogy alakul a jövő, bármikor újra tudom indítani őket (bár ahogy a következő időszakot látom, erre a közeljövőben nem sok esély van).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt szereti: